Saskia

Zwitserland 7
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“Mijn partner had zo zijn vermoedens over mijn hoog sensitiviteit en ik wist wel dat hij gelijk had maar ik wuifde het weg. Na een eerdere burn-out en recentelijke zware lichamelijke klachten werd het me duidelijk dat het moment van de waarheid aangebroken was, ik zou aan mezelf moeten werken om verdere klachten te voorkomen. Mijn relatie en gezin met jonge kinderen had er inmiddels ook onder te lijden alsmede dat de manier waarop ik in mijn relatie en gezin stond, me uitputte.

We gingen met z’n 2-en naar Zwitserland om meer te leren over hoog sensitiviteit zowel voor mij als voor mijn partner, die dit zelf niet heeft, en om te leren gaan met stressoren. Mijn partner had tevens een leiderschapsprogramma individueel. Zo hadden we beiden een eigen traject die elkaar op meerdere momenten en punten raakten.

Guus en Tera hebben een heerlijk thuis in Zwitserland en ze bezitten beide de gave om je meteen op je gemak te laten voelen. Het is net of je bij goede vrienden op bezoek bent en tegelijkertijd weten ze hun professionaliteit te waarborgen. In hun trainingen vullen ze elkaar perfect aan. Guus heeft een enorme bagage en kan daarom uit vele vaatjes tappen en zo precies aansluiten op je behoeften. Tera kan vanuit haar kennis en ervaringsdeskundigheid dienen als een spiegel en dat werkt heel inspirerend en geruststellend. Guus en Tera weven vloeiend achtergronden over HSP, stress en persoonlijkheidskenmerken aan elkaar en reiken concrete oefeningen aan (zowel mentaal als fysiek) om de stof te verdiepen en je deze eigen te laten maken.

Zowel mijn partner als ik hebben inzicht gekregen in wat hoog sensitiviteit inhoudt en wat de consequenties (zowel positief als negatief) kunnen zijn. Hierdoor is er wederzijds begrip ontstaan en we hebben ingezien dat het niet een kwestie van onwil is dat je elkaar niet verstaat maar dat je wezenlijk van elkaar verschilt. Tevens hebben we al kunnen oefenen met op een andere manier met elkaar communiceren en reflecteren op ons eigen gedrag en gedachten. Ten aanzien van mijn risico op burn-out heb ik beter zicht op wat ik zelf kan doen om te herstellen en waar ik om dien te vragen aangaande mijn arbeidsvoorwaarden om gezond aan het werk te kunnen blijven.

En kan dat dan niet gewoon in Nederland? Vast wel. Maar zo uit je eigen omgeving gehaald, sta je meer open voor verandering dan in de comfortzone van het eigene. Bovendien is het er prachtig wakker worden met uitzicht op de bergen, is er altijd de verkoeling van de hoogte en de buitendouche en kun je wandelen en de bergen ingaan met een stoeltjeslift. De omgeving in zichzelf heeft al een therapeutische werking die het proces voedt en ondersteunt.

Er is in Zwitserland een knop omgegaan voor ons beiden en daar zijn we Guus en Tera erg dankbaar voor.”

Deel het online

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bekijk ook

Michelle

“Waarom iedereen met een burn-out naar Zwitserland zou moeten. Sinds begin februari zit ik thuis. In eerste instantie wilde ik er niet aan maar na

Lees verder »

Anneke

Ik ben Anneke, 58 jaar dit jaar (2021) en loop de laatste 5 tot 10 jaar aan tegen een aantal voor mij onverdraaglijke stressoren, vooral

Lees verder »

Saskia

“Mijn partner had zo zijn vermoedens over mijn hoog sensitiviteit en ik wist wel dat hij gelijk had maar ik wuifde het weg. Na een

Lees verder »